Захищені жири – що нового

Захищені жири – що нового

Захищені в рубці жири Європейського походження

Пальмова олія більш за все використовується в якості сировини у виробництві захищенних в рубці жирів. За останні роки з ряду причин підвищився попит на захищенні в рубці жири, які виробляються без пальмової олії. Як альтернатива пальмовій олії в Європі доступні кілька сировинних матеріалів. Щоб задовольнити цей попит, в нашому асортименті є продукти, які не містять пальмову олію.

Жирні кислоти


Використання інгредієнтів без пальмової олії дає нам можливість порівняти характеристики жирних кислот. В попередньому інформаційному бюлетні S18.3, ми описували якості і функції різних жирних кислот. Щоб уявляти, які є відмінності між різними інгредієнтами, в таблиці нижче пропонуємо огляд різних жирних кислот щодо сировинного матеріалу європейського походження. Жирні кислоти рапсової олії, льняної олії і оливкової олії порівнюють з жирними кислотами пальмової олії.

Жирні кислоти


C16:0 41 – 47 % 2,5 – 6 % 6,5 % 7,5 – 20 %
C18:0 3,5 – 6 % 0,8 – 2,5 % 4,5 % 0,5 – 5 %
C18:1 36 – 44 % 50 – 60 % 18,5 % 55 – 83 %
C18:2 6,5 – 12 % 18 – 28 % 14 % 3,5 – 21 %
C18:3 < 0,5 % 7 - 10 % 55 % < 1,5 % C>20:1 0 % > 5 % 1 % 0%

Захищені жири, які вироблені без використання пальмової олії:


Monofat


Монофат – кальцієве мило на основі 100% оливкої олії європейського походження.

Характеристики продукту:

• Вміст жиру 75,5%
• Вміст свободних жирних кислот 50 – 80%
• Складається з захищенних в рубці ненасичених жирних кислот
• Цікава ціна
• Характеристики запаху та кольору
• Запеспечує більш тверду кормову гранулу
(Випробування: Стабільність профата в гранульованому кормі)
• Нижче вміст С16:0 молока
(Випробування. Результати за запитом)

Colzafat


Колзафат – кальцієве мило на основі 100% на рапсовій олії європейського походження. Характеристики продукту:

• Вміст жиру 82,5%
• Вміст вільних жирних кислот 50-80%
• Складається з захищенних в рубці ненасичених жирних кислот
• Цікава ціна
• З Омега3

Colzapro 100


Колзапро 100 – гідрогенізірованний жир, на основі 100% на рапсовій олії європейського походження. Характеристики продукту:

• 99% жир в сухій формі
• Точка плавлення >70°C
• >90% насичених жирних кислот
• Дуже низький рівень транс жирних кислот
• Нейтральний запах і білий колір

Висновок


Одна з основних причин додавання жира в раціон – щільність енергії. Енергія, яка складається з захищенних в рубці жирів європейського походження, практично така ж сама, як і в продукті на основі пальмової олії. Цікаві відмінності між продуктами можна знайти в характеристиці жирних кислот. При використанні захищенних в рубці жирів європейського походження, доступний більш широкий ряд жирних кислот. Це робить продукт цікавим для покращення фертильності і конституції тіла тварини. (Lock, A., & de Sousa, J. (2017). Update on Fatty Acid Digestion and Metabolism and Impacts on Milk Production. Department of Animal Science Michigan State University.)