Захищений жир у годівлі жуйних

Захищений жир у годівлі жуйних
Дана стаття надається компанією Schils B.V.   На протязі десяти років ми (компанія Schils B.V.) спеціалізуємося в Європейському молочному секторі, який націлений на виробництво молока при мінімальному витраті, щоб бути конкурентоспроможними. Ця спеціалізація відбувається у зв’язку з системою введення котирувань в ЄС, що змушує фермерів робити свої ферми максимально вигідними.   Якщо ми приймаємо, що самим простим способом зробити виробництво рентабельним, це досягнення максимального виходу з виробничого процесу, важко зрозуміти інтерес у секторі адекватної генетичної селекції молочного скотарства, як і використовувати в майбутньому лише тварин з дуже високим середнім виробничим рівнем.   Результатом цього генетичного прогресу було те, що ми називаємо появою високопродуктивної молочної короби (ВПМК), тваринне, яке може виробляти більше, ніж 9000 літрів на лактаційний період, разом з тим підтримуючи оптимальний репродуктивний рівень і здоров’я.   Така тип животного дозволяє фермеру виробляти таку ж кількість молока, як і раніше, але з меншою кількістю корів або досягнення максимального прибутку, встановленого обсягом квоти на молоко, знижуючи витрати на виробництво в результаті змісту меншого кількості тварин. Конечний результат – більший економічний вихід.   Однак, якщо це красиве майбутнє пропоноване появою ВПМК, то зворотна сторона цієї реальності, це більш часте поява ряду проблем, пов’язаних з харчуванням, які не з’являються з таким упорством, коли працюють з коровами з низькою продуктивністю.   Для того, щоб оцінити важливість цього, нам потрібно знати, що ВПМК з високими живильними потребами. Хотя протеїн та інші харчові вимоги можуть бути легко закриті, енергетичні вимоги не так легко задовольняються, особливо в першому з трьох періодів лактації.   Наступний графік показує відоме співвідношення між кривими виробництва молока, можливістю прийому їжі та варювання живого ваги під час повного лактаційного циклу. Якщо ми поглянемо на перші три місяці лактації, ми побачимо, що виробництво досягає максимального рівня, тоді як можливість прийому їжі явно зменшується, викликаючи втрату ваги у тварин, найнижча точка котрий співпадає з виробничим піком, п.ч. животное не може достатньо, щоб покрити свої значні потреби.     Чрезвычайная потеря веса під час перших 100 днів лактації викликає ряд проблем, а саме: Спад в молочному виробництві після лактаційного піку; це з-за відшкодування організму тварини, після спаду виробництва молока, що призводить до зниження в харчових потребах.
  • Порушення в способностях до відтворення; треба пом, що максимальне молочне виробництво відбувається в той же час, як і регенерація репродуктивної системи після родів. Оба процес вимагають великої кількості живильних речовин, але грудні залози переважають над репродуктивною системою, це означає, що останнє реагує більш повільно, і корова більший період перебуває в течії й покритті.
  • Високий ризик захворювання метаболічними хворобами, такими як кетоз, через мобілізацію резервної тканини.
Відповідно, забезпечення енергією в раціони корів, які недавно тільки дали приплод, збільшується для того, щоб гарантувати найменшу втрату ваги тіла, але і в той же час не шкодити активності рубця.
Зворотній зв'язок